Mr. Ser na imprezie!
Nie chcemy przyjąć do wiadomości, że wakacyjny czas się kończy. To jednak nie oznacza, że mamy przestać bawić się ze znajomymi. Tyko teraz więcej czasu będziemy spędzać w pomieszczeniach. Rozpocznie się sezon imprez domowych. Ta ciekawa forma spędzania wolnych wieczorów wciąż cieszy się dużą popularnością.
Jeżeli to nas zapraszają, raczej wiemy, co ze sobą zabrać. Jeśli jednak to my organizujemy imprezę, postarajmy się zaskoczyć czymś nowym naszych znajomych, bo tylko takie imprezy długo się później pamięta. Świetnym pomysłem na domowej imprezie jest podanie oryginalnych, smacznych przekąsek. Nowością tego roku są chipsy z prawdziwego sera Crispy Natural o różnych smakach. Ich wykorzystanie na domowej imprezie daje nam duże pole do popisu. Możemy dodawać je do ulubionych sałatek, chociażby do popularnej sałatki greckiej z serem feta, która dzięki nim zmieni swój wygląd i smak. Kolejna propozycja podania to dodatek do dipów. Powszechnie wiadomo, że impreza domowa raczej nie obędzie się bez tartinek. Zazwyczaj robimy je z chleba tostowego. Ci, którzy unikają pieczywa, mogą spróbować właśnie chipsów z sera Crispy Natural. Łączone z wyrazistymi składnikami takimi jak pasta rybna, pasta ze szpinakiem, twarożek z ziołami, serowe tartinki mogą być hitem wieczoru – ulubioną przekąską gości.
Oto propozycje podania:
Sałatka grecka z serami
Składniki: 2 średnie pomidory, 30 g sera feta, 1 opakowanie chipsów z sera Crispy Natural, pęczek rzodkiewki, mała czerwona papryka,1 sałata, 1 ogórek konserwowy, jogurt naturalny, 2 ząbki czosnku, kilka zielonych oliwek, pieprz, sól.
Paprykę, pomidory, rzodkiewkę, ogórek i oliwki kroimy na małe kawałki. Czosnek rozdrabniamy. Mieszamy ze sobą. Następnie dodajemy fetę. Wszystkie składniki łączymy z sałatą, dodajemy jogurt naturalny i przyprawy. Na koniec dodajemy chipsy z sera Crispy Natural. Nie mieszamy.
Tartinki z chipsów z sera w trzech smakach.
Składniki; 2 opakowania chipsów z sera Crispy Natural, 1 małe opakowanie pasty z łososia w tubce, 50g delikatnego serka twarożkowego, 2 łyżki pokrojonego drobno szczypiorku, sól, pieprz, 1 garść umytego i wysuszonego szpinaku, 1 ząbek czosnku, 1 łyżka masła.
Przygotowanie: Na chipsy z sera nakładamy pastę z łososia i pierwsze kanapki są gotowe. Serek mieszamy ze szczypiorkiem i przyprawami, aż do momentu, gdy będzie miał gładką konsystencję. Nakładamy grubą warstwę na chipsy z sera. To wariant 2. Czosnek rozdrabniamy w przyrządzie i razem z masłem i szpinakiem wrzucamy na małą patelnię. Smażymy na średnim ogniu ok. 4 min często mieszając. Następnie rozdrabniamy mikserem do uzyskania kremowej konsystencji. Po czym nakładamy grubą warstwę na chipsy z sera. To propozycja nr 3.
Więcej na www.serinaczej.pl oraz www.crispynatural.pl