GastronomiaHobbyInne

Pomidorowa intensywność i super ostrość – w sam raz na wakacje

Polacy podczas zakupów coraz częściej zwracają uwagę nie tylko na skład produktu, jego markę, ale również pochodzenie (w branży spożywczej atutem jest polskość) i wysoką zawartość warzyw w przetworach. Ketchupy należą do tych produktów, które jedzą dzieci, młodzież, dorośli, w tym seniorzy. W ostatnich latach oferta rynkowa znacznie się poszerzyła o wiele smaków, ostrości, gramatur. Ketchup przestał był produktem używanym jedynie tradycyjnie – do kanapek, parówek czy kiełbasek. W wersjach premium może być eleganckim i aromatycznym dodatkiem do bardziej wykwintnych przekąsek i dań na ciepło, z powodzeniem goszczącym na bankietach w towarzystwie najlepszych mięs i wędlin, eleganckich warzywnych zapiekanek i innych.
Coraz rzadziej jest kojarzony głównie z sezonem grillowym – stał się całorocznym dodatkiem do dań na ciepło i zimnych przekąsek.

Świadomi konsumenci coraz chętniej sięgają po produkty lokalne, z polskich warzyw, o znanych od lat i lubianych smakach. Czytają etykiety i zaczynają doceniać oferty o tzw. czystej etykiecie – bez sztucznych dodatków, a także przetwory zawierające jak najwięcej warzyw w składzie (podobnie jak wędliny o najwyższej zawartości mięsa).
Idealną propozycją jest linia ketchupów marki Kotliński Specjał, produkowanych od lat z wielkopolskich pomidorów przez ZPOW Kotlin. Poza podstawowymi (łagodnym i pikantnym) w ofercie marki są nowe smaki – intensywnie pomidorowy Intenso oraz SuperOstry. Nie tylko dla koneserów powstały ketchupy premium w słoikach 320 g – z papryką, czosnkiem lub curry, mające ponad 310 g pomidorów w 100g ketchupu.

Intensywnie pomidorowy ketchup Intenso to oferta Kotlińskiego Specjału w edycji limitowanej – jest dostępny w przezroczystej butelce (500g), dzięki której jest widoczne bogactwo pomidorów w składzie produktu – zawiera ich bowiem aż 217g w 100g ketchupu. Bogaty smak został wzmocniony unikalną mieszanką naturalnych przypraw.
Ketchup SuperOstry to propozycja dla amatorów naprawdę ostrych smaków – tu ostrość zapewnia chili. Sprawdza się doskonale m.in. do dań grillowanych czy kuchni orientalnej. Doceniają go smakosze, poszukujący mocnych, wyrazistych, a zarazem naturalnych smaków.
Ketchupy te nie zawierają barwników, aromatów ani sztucznych polepszaczy smakowych.
fot. ZPOW Kotlin

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *