HobbyInnePolecamyPolecane wiadomościTurystykaZdrowie i uroda

Smak wakacji w spa

Coraz popularniejsze stają się wyjazdy w poszukiwaniu oryginalnych smaków regionalnej kuchni. Przy okazji jest to dobra sposobność nie tylko na poznanie zabytków i kultury danego regionu, ale i jego walorów kulinarnych.

Obydwa Hotele SPA Dr Irena Eris – Krynica Zdrój oraz Wzgórza Dylewskie – przez cały rok zapraszają miłośników nieśpiesznego delektowania się urokami życia, jak i pasjonatów dobrego jedzenia. Dzięki swojemu położeniu mają do zaoferowania lokalne specjały, które trudno spotkać w innych zakątkach Polski. W karecie menu są dostępne dania sezonowe, przygotowywane ze świeżych produktów. Będąc w Krynicy Zdroju można rozsmakować się w potrawach przygotowywanych z mleka, twarogu i serów owczych. Odwiedzając zaś mazurskie Wzgórza Dylewskie, jest okazja do kosztowania dań przygotowanych z dziczyzny i świeżych ryb słodkowodnych i morskich. W karcie menu slowfoodowej restauracji Romantycznej znajdują się takie specjały jak Ekologiczne listki sałat odziane w naturalny kozi twaróg z Kieźlin, pestki dyni oleistej i ratatouille z młodych buraczków z olejem rydzowym, kozieradką i miodem czy Filet z bałtyckiego dorsza zapiekany w papilocie z pomidorem malinowym, bobem i masłem koprowym.

W hotelowym menu znajdziemy dania wykwintne, ale także proste i naturalne, lecz co najważniejsze, apetyczne i przyrządzone z najlepszej jakości produktów. Hedonista i prawdziwy smakosz nie może pozwolić sobie na przeoczenie tych intrygujących smaczków kulinarnych.

www.DrIrenaErisSpa.com

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *