Idziemy do restauracji!
W Polsce, z roku na rok, ogromnie zwiększa się poziom kultury jedzenia.
Czytaj więcej ...W Polsce, z roku na rok, ogromnie zwiększa się poziom kultury jedzenia.
Czytaj więcej ...Nadwaga to nadmierna ilość tkanki tłuszczowej w stosunku do beztłuszczowej masy ciała. Jest ona o tyle groźna, że może prowadzić do otyłości, co jest schorzeniem patologicznym. Otyłość może prowadzić do …
Czytaj więcej ...Chcemy żyć długo, chcemy uniknąć chorób, chcemy być zawsze w dobrej formie. Wszyscy chyba wiemy, co robić: trzeba prowadzić zdrowy tryb życia. Przez zdrowy tryb życia rozumiemy postępowanie według poniższych …
Czytaj więcej ...Czy warto wybierać wszystkie sprzęty agd do kuchni jednej marki czy każdy innej? Czym się kierować przy wyborze? Czy warto kupować sprzęt agd online, jak zamawiać i czy mamy wtedy …
Czytaj więcej ...Kamień naturalny to piękna ozdoba każdej kuchni, która niewątpliwie przyciąga wzrok. Jednak oprócz charakterystycznej dla niego estetyki, cechuje się niezwykłą funkcjonalnością. Wykonane z kamienia naturalnego elementy kuchenne są trwałe, a …
Czytaj więcej ...Wybierając armaturę łazienkową oraz kuchenną zwykle skupiamy się na kwestiach wyglądu, odpowiedniego designu oraz wysokiej jakości i multifunkcjonalności zakupionego sprzętu. Tymczasem zwykle o praktyczności, funkcjonalności oraz satysfakcji z idealnie urządzonej …
Czytaj więcej ...Chorwacja to jeden z najpopularniejszych kierunków wakacyjnych wybieranych przez Polaków. Niezwykłe plaże, ciepłe morze, przejrzyste jeziora, góry, bogate dziedzictwo kulturalne, doskonałe jedzenie i cenione wina – oto kraj na wymarzony …
Czytaj więcej ...Mirek Drewniak, członek Fundacji Klubu Szefów Kuchni i przewodniczący Loży Ekspertów programu „Doceń polskie” będzie konsultantem ds. kulinarnych pierwszej polskiej edycji kulinarnego show „MasterChef”.
Czytaj więcej ...Włoskie spaghetti czy pizza, hiszpańska tortilla, meksykańskie tacos czy japońskie sushi. Nikt nie zaprzeczy – to najpopularniejsze potrawy świata. Większość zgodzi się także, że serce światowej kuchni bije we Francji. …
Czytaj więcej ...16 maja, w krakowskim hotelu Swing, odbył się piąty audyt certyfikacyjny produktów biorących udział w Ogólnopolskim Programie Promocyjnym „Doceń polskie”. Wyroby, które Loża Ekspertów oceniła najwyżej zostały wyróżnione certyfikatem „Doceń …
Czytaj więcej ...