Gluten- jeść czy nie jeść?
Trudno znaleźć korzyści ze spożywania glutenu, lecz jest on dobrym źródłem witaminy E, PP, wapnia, żelaza i magnezu. Poza tym ma dużą zawartość błonnika oraz jest to produkt łatwo dostępny. …
Czytaj więcej ...Trudno znaleźć korzyści ze spożywania glutenu, lecz jest on dobrym źródłem witaminy E, PP, wapnia, żelaza i magnezu. Poza tym ma dużą zawartość błonnika oraz jest to produkt łatwo dostępny. …
Czytaj więcej ...Dieta bezglutenowa stała się niezwykle modna; posiłki z wyłączeniem zakazanych produktów przygotowują nawet osoby, które nie mają alergii na gluten. Warto jednak pamiętać, że ścisłe przestrzeganie takiej diety dotyczy przede …
Czytaj więcej ...Gluten – słowo, które od dłuższego czasu znajduje się na ustach wielu osób chcących prowadzić zdrowy tryb życia. Ograniczenie jego spożywania to już nie tylko zdrowotne zalecenie, które musi być …
Czytaj więcej ...Rodzice codziennie dbają o to, żeby dostarczyć dziecku odpowiednią porcję składników odżywczych, aby mogło rozwijać się w jak najwłaściwszy sposób. Jednak co, jeśli organizm naszego dziecka nie przyswaja składnika, który …
Czytaj więcej ...