Z Podravką przy grillu
Wystarczyły pierwsze promienie wiosennego słońca, by ogródki spowiły się smakowitymi zapachami – bez wątpienia rozpoczyna się sezon grillowy. Od kilku lat kojarzy się on nie tylko z pieczoną kiełbasą czy …
Czytaj więcej ...Wystarczyły pierwsze promienie wiosennego słońca, by ogródki spowiły się smakowitymi zapachami – bez wątpienia rozpoczyna się sezon grillowy. Od kilku lat kojarzy się on nie tylko z pieczoną kiełbasą czy …
Czytaj więcej ...Z dostępnych badań rynkowych wynika, że na przełomie roku 2011 i 2012 herbata „Minutka” (w opakowaniach zawierających 100 saszetek) zdobyła 7,1 proc. udziałów ilościowo w rynku. Tym samym wysunęła się …
Czytaj więcej ...Wartościowy udział czekolad do picia oferowanych przez Mokate wzrósł w ciągu roku wartościowo o 4% awansując producenta z odległej pozycji, na trzecie miejsce kategorii.
Czytaj więcej ...Marketów przybywa jak grzybów po deszczu. Tania chińszczyzna zaczęła zakrywać Europę i nie chodzi tylko o zabawki czy odzież. Coraz częściej etykiety produków informują nas, że żywność pochodzi z dalekiej …
Czytaj więcej ...Ponad 100 wystawców z Polski i zagranicy zaprezentuje ofertę produktów lokalnych i ekologicznych podczas pierwszych Targów Produktów Regionalnych „Regionalia”. Wśród licznych propozycji będzie można znaleźć szeroki wybór żywności ekologicznej i …
Czytaj więcej ...Kiedy przyroda budzi się do życia to znak, że Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. Jednak szał zakupów nie ogarnia Polaków w takim stopniu jak przed świętami Bożego Narodzenia. Coraz częściej …
Czytaj więcej ...Wszyscy miłośnicy bursztynowego napoju w Polsce mogą jeszcze zgłaszać wyprodukowane przez siebie piwa do tegorocznego konkursu Piw Domowych Festiwalu Birofilia w Żywcu. Autor zwycięskiej receptury, Grand Championa Birofilia, będzie mógł …
Czytaj więcej ...Wszystkie artykuły spożywcze, z których komponujemy tradycyjną święconkę mają swoją symbolikę. Właśnie za sprawą swojego znaczenia niektóre produkty mają status nieodłącznego elementu Wielkanocy.
Czytaj więcej ...31 marca i 1 kwietnia w Centrach Ogrodniczych w całej Polsce odbędzie się Wielkie Otwarcie Sezonu Grillowego 2012. Centrum Flora Point w Warszawie gościć będzie Pascala Brodnickiego, a Grill Plus …
Czytaj więcej ...Kuchnia polska wielu osobom kojarzy się głównie z bigosem i pierogami. Dania te, choć bardzo smaczne, nie są raczej wyrafinowane. Gospodarze Zamku Kliczków postanowili odkryć przed swoimi gośćmi nowe oblicze …
Czytaj więcej ...