NAJLEPSI Z NAJLEPSZYCH
Hotel SPA Dr Irena Eris w Polanicy-Zdroju zanim rozpoczął oficjalnie działalność, już dał się poznać od strony utalentowanego zespołu kucharzy – Przemysława Gryza i Łukasza Ziętka. Para ta reprezentująca restaurację Art Dècoi pełniąca w niej funkcję zastępców szefa kuchni zwyciężyła w Kulinarnym Pucharze Polski 2014.
To najważniejsze i najbardziej prestiżowe zmagania kulinarne profesjonalistów w kraju, które m.in. daje prawo do tytułu Najlepsi z Najlepszych. O zwycięstwie zadecydowało dobrze wykorzystane 75 minut, podczas których obaj kucharze dowiedli swojego kunsztu kulinarnego, znajomości technik kulinarnych oraz kreatywności. – „Przygotowaliśmy polędwiczki cielęce suwi podane z kremowym jajkiem przepiórczym połączonym z truflami. Do tego zrobiliśmy sos z borówkami na fondzie cielęcym, kremowe purée z salsefią oraz ragu z grasicy cielęcej z kasztanami. Do całości podaliśmy smażony jarmuż” – powiedział Przemysław Gryz.
Na spróbowanie finałowego dania trzeba będzie jednak poczekać, bowiem restauracja Art Dèco, którą reprezentowali zwycięzcy jeszcze się nie otworzyła. Rozpocznie swoją działalność wraz z otwarciem pięciogwiazdkowego Hotelu SPA Dr Irena Eris Polanica-Zdrój, co będzie miało miejsce w drugiej połowie grudnia tego roku. Polanicki hotel jest trzecim tworzącym grupę Hotele SPA Dr Irena Eris. Znajdzie się w nim 85 pokoi i apartamentów, Centrum SPA z basenami, jacuzzi i kompleksem saun. A także Kosmetyczny Instytut z bogatym programem zabiegów pielęgnacyjnych i odnową biologiczną oraz restauracja Art Dèco i kawiarnia Cafè Tomik, które będą dostępne także dla gości z zewnątrz. To będzie pierwszy tak luksusowy obiekt w Kotlinie Kłodzkiej.
PR
LA